actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Over ons

 
     
       
   
     
  In 2018 hebben we onze naam aangepast. Kemper en Van Twist Diesel heet nu Koninklijke Van Twist.  
     
       
            
    Onze producten zijn halffabrikaten, wat inhoudt dat wij met de klant om tafel gaan zitten om samen een eindproduct op maat af te leveren. We zijn een totaaloplosser. Een leverancier van stroom, koppel, druk, kW’s. Als het met aandrijving te maken heeft, zijn wij uw betrouwbare partner.   
            
 
 

Lees hier meer over:

     
  Lees meer Kwaliteit en certificaten
  Lees meer MVO en duurzaamheid
  Lees meer Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden
  Lees meer Vacatures en stages
  Lees meer Historie
   
   

Historie Koninklijke Van Twist


De historie van ons familiebedrijf gaat terug tot 1836. In dat jaar werd een stalhouderij gestart door Willem van Twist Pieterszn. Het gaat goed en in de tijd die volgt worden er diverse overnames gedaan. De activiteiten situeren zich allemaal in het centrum van Dordrecht. Door middel van rijtuigen met paarden en sledewagens worden personen vervoerd en verhuizingen verzorgd. Door de industriële revolutie en de komst van de auto werd in 1906 een auto- en mobielbedrijf gestart. Geleidelijk worden paarden vervangen door eigen taxi’s en vrachtwagens.

Importeur van dieselmotoren en generatoren

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1930, toen er gestart werd met het importeren van dieselmotoren voor divers gebruik. Niet veel later werd begonnen met de bouw van generatoren. De Tweede Wereldoorlog trekt een zware wissel op het bedrijf. Bijna het gehele wagenpark wordt gevorderd. Eerst neemt het Nederlandse leger een aantal wagens in, later de Duitse bezetter de rest. Noodgedwongen worden weer echte paarden ingezet. Ook deze worden ingenomen, maar de verliezen worden aangevuld met oudere paarden, waar de bezetter geen belangstelling voor heeft.

Kemper en Van Twist Diesel B.V.


In de loop van de tijd zijn veel bedrijfsactiviteiten afgestoten. We focussen ons nu op motoren en aggregaten. In 1948 wordt Kemper en Van Twist Diesel B.V. opgericht. Het bedrijf ontstaat na de fusie met Jachtwerf Kemper uit Schiedam. Hiermee breiden de activiteiten uit en kunnen de plezier- en beroepsvaart ook bediend worden.

Hunter N.V.

Een deel van onze medewerkers werkt bij dochteronderneming Hunter in Aartselaar, België. Hunter is actief in België en Luxemburg en dat maakt dat we actief zijn in de gehele Benelux.

Zesde generatie Van Twist

Sinds 2012 staat Norbert van Twist aan het roer. De zesde generatie Van Twist. De afgelopen 180 jaar heeft de familie elke keer nieuwe mogelijkheden aangegrepen om verschillende soorten activiteiten op te zetten. Dankzij inventiviteit en het telkens flexibel inspelen op nieuwe markten en veranderende economische omstandigheden, konden we in 2013 ons 175 jarig jubileum vieren en zijn we sindsdien ‘koninklijk’. Het mag duidelijk zijn: verandering is de enige constante in ons bestaan.
     
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasmotoren
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca