actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Bezoek Da Vinci College KVT!

 
     
       
   
     
  Vorige week hebben wij bezoek gehad van het Da Vinci College!  
     
       
            
    Vorige week hebben wij weer bezoek gehad van een groep studenten van de opleiding Verbrandingsmotor Techniek (VMT) van het Da Vinci College! Koninklijke Van Twist vind het erg belangrijk om kennis te delen,  en daarom nodigen wij graag scholen bij ons uit. Zo kunnen we laten zien met welke aspecten de studenten later te maken gaan krijgen binnen een technisch bedrijf als het onze.

Rondleiding & demonstratie


Het bedrijfsbezoek bestond uit twee onderdelen: een rondleiding en een demonstratie van de testruimte. Gedurende de rondleiding hebben we ze de diversiteit aan producten die we verkopen laten zien, maar ook de daarbij behorende expertises. Als bedrijf zijn wij constant bezig met de veranderingen in de markt, en passen we onze producten daar op aan. Hierdoor kunnen wij in een bepaald opzicht al laten zien hoe de technieken, en dus de gewenste competenties, in de toekomst gaan veranderen. Zo hebben we de door ons zelf ontworpen gasmotoren en bio gas WKK’s laten zien, en was er ook aandacht voor onze hybride opstelling, waar Solar, netvoeding, noodstroom en energie opslag in samenkomen!

Ook het Da Vinci college wil dat de studenten zo goed mogelijk op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen in het technische vakgebied. Deze ontwikkelingen betekenen namelijk niet alleen veranderingen in de markt maar ook in het opleiden. Het is  belangrijk om de studenten hier zoveel mogelijk over te leren en in de praktijk te laten zien, zodat ze voorbereid zijn voor de toekomstige arbeidsmarkt!

''Koninklijke Van Twist steekt veel energie in het onderwijs, ze bieden veel mogelijkheden en stages aan, heel bijzonder! Ze lopen echt voorop als het gaat om het ondersteunen van onderwijs, er wordt meegedacht en meegewerkt!''  aldus de docent VMT, dhr. Jos Groenewegen.

Het bedrijfsbezoek werd afgesloten met een demonstratie in onze state of the art motorentestruimte. Hier werd uitgelegd hoe de verschillende motoren worden getest voordat ze naar de klant gaan. Deze vermogenstestbank is een hele speciale, waarmee zeer nauwkeurig alle relevante data kan worden verzameld, en daarmee uniek is in zijn soort. Dit keer werd er een dieselmotor getest. De leerlingen waren zeer enthousiast en wisten al aardig waar ze op moesten letten bij het testen van een motor!

testruimte

rondleiding


Samenwerkingen


Koninklijke van Twist werkt veel samen met scholen, bedrijven en brancheverenigingen om jongeren te enthousiasmeren voor werken in de techniek. Onder andere door het geven van dit soort rondleidingen willen wij laten zien hoe veelzijdig en interessant het technische vak kan zijn. Ook geïnteresseerd in een rondleiding? Of wilt u kijken of we op een andere manier kunnen samenwerken? Neem dan contact met ons op!  
 

 

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca