actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Generatoren

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een generator?


Met generator wordt in het algemeen een machine bedoeld, die mechanische energie omzet in elektrische energie. In de praktijk wordt generator ook vaak gebruikt als synoniem voor aggregaat en visa versa.

Een generator heeft de eigenschap dat hij met behulp van een draaiende as (bijvoorbeeld: de dieselmotor bij dieselgeneratoren) zelfstandig stroom kan genereren. Dat maakt een generator uitermate geschikt als mobiele stroomvoorziening. Op plekken waar toegang tot het stroomnet niet mogelijk is, worden generatoren gebruikt. Neem bijvoorbeeld festivals. Die worden vaak op afgelegen plekken georganiseerd, waar geen stroom voor handen is. Generatoren worden in de praktijk ook vaak gebruikt als noodstroomvoorziening voor bedrijven en instellingen, die in hoge mate afhankelijk zijn van een constante stroomtoevoer.


Generator als noodstroomvoorziening


Een generator of generator set wordt veel gebruikt als noodstroomvoorziening voor bedrijven en instellingen. Op het moment dat onverhoopt de stroom uitvalt en er geen noodstroomvoorziening is, lijdt een bedrijf vrijwel onmiddellijk economische schade. Er zijn daarom veel bedrijven die investeren in noodstroom. In ziekenhuizen en andere zorginstellingen is noodstroom onmisbaar. Als ze daar tijdens een stroomstoring geen beroep kunnen doen op een noodgenerator ontstaat er een levensbedreigende situatie zoals u zich voor kunt stellen. Op het moment dat alle medische apparatuur uitvalt, zijn de gevolgen niet meer te overzien. Gelukkig hebben in de praktijk alle ziekenhuizen goedwerkende en betrouwbare noodstroomvoorzieningen. Voor bedrijven valt er vaak nog veel te halen.


Generator kopen bij Koninklijke Van Twist


Bent u op zoek naar een generator/aggregaat, ofwel generatorset? Overweeg dan een FG Wilson generator! Met de juiste stroom generator, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op ieder gewenst moment kunt blijven opereren. Bij Koninklijke Van Twist kunt u generatoren kopen voor verschillende toepassingen. Wij zijn gespecialiseerd in generatoren voor marine en industrie. En ook voor een noodstroomvoorziening op maat zijn wij uw specialist. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers beschikken over veel kennis en expertise en zijn u graag van dienst.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca