actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Dieselbacterie

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Bacterie in de dieselmotor


De dieselbacterie vormt een grote bedreiging voor uw dieselmotor. Hij leeft op de bodem van de brandstoftank van de dieselmotor en ziet zijn leefomgeving met de komst van biodiesel steeds aantrekkelijker worden. De dieselbacterie is niet met het blote oog waar te nemen. Als u op de bodem van de brandstoftank of in filters zwarte elastische blubber aantreft, mag u ervan uitgaan dat de dieselbacterie aanwezig is in de dieselmotor. Dit kan schade veroorzaken aan injectoren en filters. Als injectoren slecht werken leidt dat tot verkeerde brandstofnevel. Deze koelt normaliter de zuigers van de motor, maar in het geval van slecht werkende injectoren raken ze oververhit. Resultaat: beschadigde of zelfs kapotte zuigers.


Oorzaak dieselbacterie


Dieselbrandstof bevat standaard al een groot aantal bacteriën. Dat het tegenwoordig bij wet verplicht is om 10% biodiesel toe te voegen, werkt niet echt mee. Biobrandstof neemt namelijk water op en dat is een belangrijke oorzaak van de dieselbacterie. In een niet volle brandstof tank zit namelijk altijd vochtige lucht en biodiesel neemt dat vocht op. De bacterie bevindt zich op de scheidslijn tussen water en diesel. Het door biobrandstof aangetrokken water zakt naar de bodem van de brandstoftank en daar ontstaat ook de bacterie. Alle dode bacteriën en hun geproduceerde afval zakken naar de bodem van de tank en vormen samen een soort kleverige salpeterzuurhoudende substantie, die ook corrosie in het brandstofsysteem veroorzaakt.


Voorkomen dieselbacterie


U kunt een paar dingen ondernemen om de dieselbacterie te onderdrukken. Allereerst kunt u de brandstoffilters vervangen en de brandstofleidingen doorspoelen met schone diesel. Verder kunt u, indien mogelijk, de brandstoftank schoonmaken. U verwijdert het vuil en water uit de tank. Tot slot raden wij u aan om bij een volle tank diesel een middel te gebruiken tegen de dieselbacterie. Let op: dit is geen bacterie-dodend middel, maar meer een bacterie-onderdrukkend middel.  
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca