actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Diesel aggregaat

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een diesel aggregaat?


Een diesel aggregaat is een combinatie van een dieselmotor en generator. Voor diesel aggregaat wordt ook vaak de term diesel generator of dieselaggregaat gebruikt. Ook met ‘genset’ wordt vaak hetzelfde bedoeld, maar dit zijn de grotere generatoren in de vorm van een set. Ondanks een klein technisch verschil wordt er in de praktijk vaak hetzelfde mee bedoeld.

Zoals de term al doet vermoeden is een diesel generator een combinatie van een dieselmotor en een generator. Een generator is de algemene benaming voor een machine die mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omzet in elektrische energie. Die draaiende as wordt aangedreven door een motor. In dit geval een dieselmotor. Vaak worden generatorsets gebruikt op plekken waar geen toegang is tot het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld bij evenementen of op zee.


Diesel aggregaat als noodstroom


Een betrouwbare noodstroomvoorziening is voor bedrijven, organisaties en zorginstellingen onmisbaar geworden. Een ziekenhuis is in deze misschien het beste voorbeeld. Op het moment dat daar de stroom uitvalt werkt ook alle medische apparatuur in het ziekenhuis niet en komt de veiligheid van patiënten direct in gevaar. Het is op dat moment belangrijk dat noodgeneratoren de stroomvoorziening in stand houden om levensbedreigende situaties te voorkomen.

Diesel aggregaten zijn zeer geschikt als noodstroomvoorziening, omdat ze door middel van de dieselmotor zelfstandig stroom genereren. Natuurlijk is elk ziekenhuis voorzien van een goedwerkende noodstroomvoorziening, maar in andere sectoren wordt een constante stroomvoorziening nog wel eens onderschat. Een bedrijf dat te kampen heeft met een stroomstoring en geen beroep kan doen op een noodstroomvoorziening lijdt onmiddellijk economische schade. Kortom, zonder noodstroom ligt het dagelijks leven bij een stroomstoring stil.


Dieselaggregaat kopen


Bij Koninklijke Van Twist leveren we kwalitatief hoogwaardige generatorsets voor verschillende toepassingen. Neem bijvoorbeeld de FG Wilson generator. Met de juiste stroom generator, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op ieder gewenst moment kunt blijven opereren. De FG Wilson generatoren worden voornamelijk gebruikt in de industrie, maar uiteraard heeft Kemper en Van Twist ook voor de marine en voor noodstroom uitstekende diesel generatoren.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca