actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Boegschroef

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een boegschroef?


U heeft vast weleens gehoord van de term boegschroef. Maar wat is een boegschroef nu eigenlijk, en waar dient deze voor? De boegschroef, die in de binnenvaart meestal kopschroef wordt genoemd, is gemonteerd in of bij de voorsteven van een schip. De boegschroef zorgt als het ware voor de stuwstraal naar bakboord (linkerzijde) of stuurboord (rechterzijde). De mate waarin een schip bij lage snelheden kan manoeuvreren wordt hierdoor vergroot. Ook wordt het voorschip minder heen en weer bewogen bij zijwind.


Hoe werkt een boegschroef?


De boegschroef bestaat in principe uit een horizontale buis, een tunnel in de voorsteven. Hierin is de schroef gemonteerd die water door de tunnel pompt. Het resultaat hiervan is dat een stuwstraal wordt gecreëerd. De boegschroef kan hierin twee kanten opdraaien. De openingen van de tunnel hebben een klein roostertje, zodat er geen troep of vuil mee naar binnen wordt gezogen. Een andere schroef waar u misschien weleens van gehoord heeft is de hekschroef. Deze werkt hetzelfde als de boegschroef, maar is bij de achtersteven gemonteerd in plaats van bij de voorsteven.


Boegschroef kopen


Ook voor kleinere producten als boegschroeven bent u bij Koninklijke Van Twist aan het juiste adres. Wij geven u graag advies over de producten die u nodig heeft voor uw vaartuig. Wilt u het manoeuvreren van uw schip ook gemakkelijker maken? Dan kunt u uitstekend uit de voeten met de Max Power boegschroef. Dit gerenommeerde merk biedt niet alleen tunnelboegschroeven, maar ook een aantal series met intrekbare boegschroeven. Als u meer wil weten over de prijzen van deze schroeven, kunt u bij het gewenste product direct een offerte aanvragen. Voor overige vragen en advies mag u te allen tijde contact met ons opnemen. Onze medewerkers beschikken over veel kennis en ervaring en kunnen u zo goed mogelijk verder helpen.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca