actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Aggregaat

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een aggregaat?


Een aggregaat is een generator die aangedreven wordt door een motor. Een aggregaat wordt gebruikt voor het genereren van stroom op het moment dat er ergens geen constante stroomvoorziening aanwezig is. Denk aan een festival ergens in een weiland. Aggregaten worden daarnaast ook gebruikt als noodstroomvoorziening bij bijvoorbeeld ziekenhuizen op het moment dat de primaire stroom wegvalt. We onderscheiden vier soorten aggregaten met verschillende eigenschappen:

Lees meer Fluisteraggregaat (benzine, 230V, levert tot 1000W en is stil en zuinig)
Lees meer Benzineaggregaat (benzine, 230V/400V, levert 1000W tot 6000W, ook geschikt voor apparatuur die krachtstroom nodig heeft)
Lees meer Dieselaggregaat (diesel, 230V/400V, levert 3000W-6000W)
Lees meer Dieselfluisteraggregaat (diesel, 400v, laag geluidsniveau, geschikt voor evenementen, wegenbouw en bouwplaatsen)

Continue beschikbaarheid van energie in een ziekenhuis is een vereiste en daarom zijn aggregaten belangrijk als het gaat om veiligheid van patiënten.


Hoe werkt een aggregaat?


Een aggregaat genereert stroom. Het aggregaat beslaat de complete machine, waaronder aandrijver en opwekker. De opwekker in een aggregaat is dus de generator. Vaak wordt generator als synoniem gebruikt voor aggregaat, maar eigenlijk is hij dus onderdeel van het aggregaat. Een generator is de algemene benaming voor een machine die mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omzet in elektrische energie. Die draaiende as wordt aangedreven door een motor. Een generator is vergelijkbaar met de dynamo van een fiets. Zonder aandrijving, in dit voorbeeld spierkracht, valt er geen stroom op te wekken. De generator en de motor samen vormen zoals gezegd het aggregaat.


Aggregaat kopen


Bent u op zoek naar een aggregaat/generator, ook wel generatorset? Overweeg dan een FG Wilson generator! Met de juiste stroom generator, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op ieder gewenst moment kunt blijven opereren. De FG Wilson generatoren worden voornamelijk gebruikt in de industrie, maar Koninklijke Van Twist heeft ook voor de marine en voor noodstroom uitstekende generatoren.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca