KVT
NL  |  EN 
   
   
   
    Productoverzicht     
Peak shaven
    Begrippenlijst - bekijk de gehele lijst    
   

 Wat is peak shaven (pieken scheren)?

 

In elke bedrijfsvoering zijn er pieken in het elektriciteitsverbruik. Deze pieken kunnen bijvoorbeeld aan het begin van de (werk)dag zijn, wanneer machines worden opgestart. De elektriciteit netwerkaansluiting van een bedrijf moet dus in staat zijn om aan deze hoge gebruikspieken te kunnen voldoen (te kunnen leveren). De kosten voor de netwerkaansluiting worden berekend op deze (maximale) gebruikspieken. Het kan dus rendabel zijn om voorzieningen te treffen die deze pieken in het gebruik wegnemen, door bijvoorbeeld een eigen elektriciteitsopwekking te hebben voor deze piekmomenten (bijvoorbeeld door middel van een diesel aggregaat). Met een dergelijke voorziening kan men dus de “pieken wegscheren”, en in veel gevallen kosten besparen

 

De pieken in het elektriciteitsgebruik kunnen ook regionaal zijn, dus een heel gebied betreffen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een industrieel gebied wat in de ochtend opstart. De netwerkbeheerder en de elektriciteitsleverancier kunnen daardoor leveringsproblemen hebben, omdat ze de (soms onverwachtse) pieken moeilijk kunnen opvangen. De netwerkbeheerder kan daarvoor afspraken maken met eigenaren van bijvoorbeeld noodstroom aggregaten, en voorzieningen treffen dat deze aggregaten op piekmomenten opstarten om elektriciteit te gaan “terug leveren” aan het net. Ook dit heet peak shaven of pieken scheren.

 

In beide situaties, dus elektriciteit opwekken voor eigen gebruik of elektriciteit opwekken om terug te leveren aan het openbare net (met als doel er een economisch voordeel uit te halen) moet een (nood)diesel aggregaat SCIOS gekeurd worden, en voldoen aan de emissie wetgeving. Aggregaten die aantoonbaar uitsluitend voor noodsituaties worden gebruikt moeten ook SCIOS worden gekeurd, maar hoeven niet te voldoen aan de emissie wetgeving.

 

   
         
         
    Al onze producten:    
         
   
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Noodstroom   Generatorsets   PowerPacks   Dieselmotoren   Gasmotoren
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Mobiele generatoren
                 
Voortstuwing   Gyrostabilisatie   Besturingspanelen   Brandstofmanagement   Mobiele generatoren
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Warmtewisselaars   Lichtmasten   Boeg- en hekschroeven   Veerstarters   Onderdelen
                 
                 
   
         
   

 

   
Neem direct contact met ons op: 078 - 632 66 00 of via info@kvt.nl  
         
         
    Kom in contact met ons!    
   

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld en gespecialiseerd tot betrouwbare partner voor het leveren en levenslang onderhouden van motoren, aggregaten en complete noodstroominstallaties. Graag komen we ook met u in contact om te kijken hoe we u van passend advies kunnen voorzien!

Productoverzicht    Productoverzicht    Productoverzicht

   
         
    © Kemper en Van Twist Diesel B.V.   |   Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht  |  Tel. +31(0)78 - 632 66 00  |  Webdesign: Devaca